ONZE COMPETENTIES
UW VOORDEEL:
KWALITEIT EN DIVERSITEIT

MEER DAN ALLEEN STAAL

Het voorraadassortiment van de BUHLMANN Group wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan materialen – van eenvoudige koolstofstalen tot hooggelegeerde roestvaste staalsoorten. Onze capaciteit – die meer dan 65.000 ton staal bedraagt – wordt voortdurend uitgebreid, waardoor wij in staat zijn snel en flexibel in te spelen op korte termijn vragen en wensen van klanten. Kwaliteitsbeheer en de klant staan daarbij steeds voorop. Ons uitstekende netwerk van gecontroleerde inkoop- en distributiekanalen is slechts één van de vele gebieden waarin de BUHLMANN Group uitblinkt.

Onze sterke punten:

  • internationale materiaalaankopen die voldoen aan internationale richtlijnen
  • goedkeuringsprocedures voor nieuwe leveranciers overeenkomstig de interne richtlijnen en in samenwerking met grote ondernemingen
  • bevoorradingsketen voor grootafnemers
  • materiaaltesten
  • materiaalonderzoek in samenwerking met testorganisaties
  • certificering en goedkeuringen overeenkomstig internationale normen en richtlijnen

Om aan de eisen van onze partners en klanten te voldoen, wordt elke dienst en elk proces regelmatig gecontroleerd en geëvalueerd in het kader van ons kwaliteitsmanagementsysteem. Bovendien baseert BUHLMANN zich op milieunormen, omdat ons management de verantwoordelijkheid op zich neemt als het gaat om milieueisen.

Produkte | Stahlrohre

PROFITEER VAN ONS HOOGWAARDIGE PRODUCTASSORTIMENT

Power – MERK BUIZEN, FITTINGEN EN FLENZEN VOOR STOOMKETELTECHNIEK

Als totaalleverancier kan de BUHLMANN Group haar klanten ketelbuizen van hoge kwaliteit leveren, die bestand zijn tegen hoge temperaturen en drukken, in alle materialen die in energiecentrales worden gebruikt.

Het merk BUHLMANN PowerGen is exclusief voor de BUHLMANN Group ontworpen en is afgestemd op de actuele voorschriften voor stoomketeltechniek, zoals VGB 109R, EN 12952 en EN 13480, welke voldoen aan de Richtlijn Drukapparatuur (PED). Onder de merknaam BUHLMANN PowerGen bieden wij onze klanten naadloze gelegeerde en niet-gelegeerde ketelbuizen aan.

Onze PowerGen ketelbuizen worden onderworpen aan uitgebreide materiaaltestprocedures volgens de laatste VGB 109R specificaties. De resultaten van deze testen, waaronder trek- en kerfslagtests en ultrasone dwarsfouttests, bewijzen dat BUHLMANN PowerGen in staat is om volledig te voldoen aan de belangrijkste eisen die bij de bouw van nieuwe energiecentrales aan buizen worden gesteld.

Met de toevoeging van BUHLMANN PowerGen aan het voorraadassortiment toont de BUHLMANN Group haar uitstekende competentie als service- en leveringspartner voor de bouw van energiecentrales.

Projects – VOLLEDIG PROJECTBEHEER

Compleet projectmanagement, van inkoop tot logistiek, vormt een integraal onderdeel van de toegevoegde waarde binnen onze klantgerichte keten. In het bijzonder coördineren we de technische ondersteuning richting alle betrokken partners. Onze bedrijfsactiviteiten zijn opgebouwd uit de volgende componenten: planning; projectontwikkeling, bouwtoezicht en projectimplementatie; productie en constructie.

Op verzoek kan de BUHLMANN Group het volledige beheer van complete projecten op zich nemen: van planning over de volledige aanleg van pijpleidingsystemen in de chemische en energiecentrales tot de verdere begeleiding. Onze hooggekwalificeerde teams zorgen voor budgetberekening, materiaalvoorziening en einddocumentatie. Het leveren van ingenieursdiensten en montagewerkzaamheden maakt net zo’n groot deel uit van ons dienstenpakket als de verwerking, coating en inkoop van op maat gemaakte producten volgens unieke klantspecificaties.

NON FERROUS – ALUMINIUM, KOPER, MESSING, KOPER-NIKKEL EN MEER

BUHLMANN staat al 75 jaar bekend om stalen buizen, fittingen en flenzen. Nu is het tijd om de premium service die onze klanten gewend zijn, uit te breiden naar non-ferro materialen. Wij voldoen aan uw eisen voor koper, aluminium, messing, koper-nikkel en staal: Vertrouw op de Non-Ferro experts van BUHLMANN om u te voorzien van hoogwaardige materialen voor uw projecten.

Bovendien hebben wij ons assortiment voor staalproducten uitgebreid. Daarom leveren wij nu bijna alle soorten staalplaten, profielen en balken in koolstofstaal, gelegeerd staal en roestvast staal. Natuurlijk bieden wij ook alle mogelijkheden voor extra bewerkingen, zoals stralen en primeren, aanvullende beproevingen of inspecties door derden. Vragen of wensen? Stuur ons een mail: nonferrous@buhlmann-group.com

Engineering – ENGINEERINGDIENSTEN VAN ÉÉN ENKELE BRON

Naast de planning en berekening van de leidingen omvat de planning en ontwikkeling ook taken als het ontwerpen en produceren van drukvaten en opslagcontainers, toezicht houden op de bouw, leidinggeven aan de bouw en het maken van de planning voor de bouwplaatsen. De uitvoering van projecten omvat de aankoop van materiaal en de wereldwijde levering en assemblage van complete leidingsystemen en installatieonderdelen. Ook interne turbineleidingen worden geproduceerd en geassembleerd.

Gekwalificeerde teams bestaande uit ervaren ingenieurs, hoofdmonteurs, lassers, pijpfitters en metaalbewerkers – in combinatie met een zorgvuldig geïmplementeerd kwaliteitsmanagementsysteem – zorgen ervoor dat de procesverlopen soepel verloopt. De BUHLMANN Group beschikt over alle werkplaatsfaciliteiten, machines en gereedschappen die nodig zijn voor een professionele productie die voldoet aan de huidige internationale normen.

Mechanical – BUIZEN, HULPSTUKKEN EN FLENZEN VOOR DE BOUW VAN MACHINES EN INSTALLATIES

De BUHLMANN Group biedt naast het traditionele gamma van producten een ruime keuze aan buizen voor de sector van de machine- en installatiebouw. Tot onze afnemers behoren zowel machine-, installatie-, werktuig- en apparatenbouw als fabrikanten van bouw- en landbouwmachines. Bovendien bieden wij ook oplossingen voor klanten uit de bouwsector, met name voor bruggen, kranen, verankeringen en gebouwen.

Hiervoor bieden wij kwaliteitsoplossingen voor naadloze en gelaste holle profielen (rond en vierkant), stalen precisiebuizen, hydraulische buizen buizen voor de cilinderbouw en dikwandige buizen, bijvoorbeeld ter vervanging van rondstaal, in de hieronder vermelde materialen. Ons uitgebreide dienstenaanbod omvat ook de mechanische bewerking van buizen, straal- en zaagwerkzaamheden, alsmede de productie van complexe componenten op verzoek van de klant.

Nucleair – Producten, service, kwaliteitsgarantie

Met onze jarenlange ervaring, goede reputatie en inkoopkracht biedt de BUHLMANN Group de know-how en toegang tot fabrikanten die geschikt zijn voor leveringen van materiaal in de nucleaire sector, o.a. volgens RCC-M en EN + speciale eisen. Ons nucleaire team van bijna 30 personen bestaat uit commerciële en technische medewerkers, maar ook uit ervaren en getrainde inspecteurs die internationale inspecties uitvoeren specifiek voor nucleaire componenten.

BUHLMANN biedt een compleet dienstenpakket zodat u innovatieve oplossingen uit één hand ontvangt: volledig geïntegreerde toeleveringsketens inclusief plaatwalserijen, leveranciers van lastoevoegmaterialen & testlaboratoria, project- & documentatiemanagement, hoogwaardige opslag- & logistieke systemen en technisch materiaaladvies.

Process – PERFECTE BUIZEN, PIJPEN, FITTINGEN EN FLENZEN VOOR DE BOUW VAN CHEMISCHE INSTALLATIES

Het hoogwaardige merk ChemTec van BUHLMANN onderscheidt zich voor corrosiebestendigheid door agressieve stoffen zoals zuren en de geschiktheid voor gebruik bij hogere temperaturen en drukken. De gelaste austenitische roestvaststalen buizen volgens DIN EN 10217-7, gelaste koolstofstalen buizen volgens DIN EN 10217-2 en flenzen volgens DIN EN 1092-1 voldoen op betrouwbare wijze aan alle technische en chemische normen van de chemische industrie. Met dit buizenassortiment kunnen veel van de specifieke eisen van onze klanten bediend worden.

BUHLMANN ChemTec is speciaal ontwikkeld voor de bouw van chemische installaties en wordt exclusief voor de BUHLMANN Group geproduceerd. Het systeem voldoet aan de eisen van EN 13480 in overeenstemming met de Richtlijn Drukapparatuur (PED: Pressure Equipment Directive).

Ons assortiment voldoet niet alleen aan de huidige Europese normen, maar ook aan eerdere nationale normen en voorschriften. Dit betekent dat de buizen en pijpen van BUHLMANN ChemTec niet alleen geschikt zijn voor toepassing in nieuwe constructies, maar ook voor het uitvoeren van probleemloze reparaties aan bestaande industriële chemische installaties.

Oil & Gas – BUIZEN, HULPSTUKKEN EN FLENZEN VOOR DE OLIE- EN GASINDUSTRIE

Naast gelaste en naadloze stalen buizen worden in de olie- en gasindustrie ook fittingen en flenzen gebruikt. Deze moeten een hoge corrosiebestendigheid hebben en bestand zijn tegen hoge drukken.

De BUHLMANN Group biedt zijn klanten voor deze markt een even hoogwaardig als op maat gesneden productengamma aan. Daarbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de veiligheid, betrouwbaarheid en levensduur van de gebruikte materialen. Onze producten voldoen zowel aan de geldende internationale (API) als Europese (EN) normen en worden onder meer gebruikt voor het transport en de opslag van olie en gas.

OFFSHORE CONSTRUC­TION – BUIZEN, FITTINGEN EN FLENZEN VOOR DE OFFSHOREMARKT

De BUHLMANN Group beschikt over de nodige knowhow om uw klanten in de OFFSHORE CONSTRUCTION-sector te adviseren op basis van hun behoeften, en biedt oplossingen op maat uit een breed assortiment van buizen, buisfittingen en buisaccessoires. Met de BUHLMANN Group heeft u een competente partner aan uw zijde die u ondersteuning biedt bij de keuze van de geschikte materialen voor zowel topside- als downside-toepassingen.

Special Materials – Nikkellegeringen, titanium, zirkonium en meer

Het competentiecentrum Special Materials bundelt de ervaring van BUHLMANN op het gebied van speciale materialen. Het premium handelshuis reageerde al in 2014 op de toenemende vraag en biedt zijn klanten allerlei speciale materialen, zoals duplex, titaniumlegeringen en materialen op nikkelbasis. Of het nu gaat om naadloze, gelaste en gesmede buizen of om verbindingsstukken, flenzen en bewerkte speciale onderdelen – BUHLMANN is breed gepositioneerd. Bovendien staan de teamleden ter beschikking van de verkoopafdelingen voor technische ondersteuning in het kader van een project en verzorgen zij diverse leveranciers als key account.

Afsluiters – Geen behoefte laten wij onbeantwoord

Ook afsluiters maken deel uit van het portfolio van de BUHLMANN Group. Met hun grote expertise bieden onze toegewijde valve-experts ondersteuning aan onze klanten voor hun projecten, turn arounds (MRO) of dagelijkse behoeften. Onze valve-teams in Nederland, Spanje, België en de VS (vertegenwoordigd door Lockwood Partners) staan garant voor de levering en distributie van allerlei afsluiters en accessoires. Niet alleen bieden wij een breed assortiment afsluiters geproduceerd door toonaangevende fabrikanten, wij voorzien ook in oplossingen voor geautomatiseerde afsluiters. Onze hoogwaardige voorraden in Europa en de Verenigde Staten voldoen aan de specifieke eisen van onze klanten.

Power
MERK BUIZEN, FITTINGEN EN FLENZEN VOOR STOOMKETELTECHNIEK
Projects
VOLLEDIG PROJECTBEHEER
NON FERROUS
ALUMINIUM, KOPER, MESSING, KOPER-NIKKEL EN MEER
Engineering
ENGINEERINGDIENSTEN VAN ÉÉN ENKELE BRON
Mechanical
BUIZEN, HULPSTUKKEN EN FLENZEN VOOR DE BOUW VAN MACHINES EN INSTALLATIES
Nucleair
Producten, service, kwaliteitsgarantie
Process
PERFECTE BUIZEN, PIJPEN, FITTINGEN EN FLENZEN VOOR DE BOUW VAN CHEMISCHE INSTALLATIES
Oil & Gas
BUIZEN, HULPSTUKKEN EN FLENZEN VOOR DE OLIE- EN GASINDUSTRIE
OFFSHORE CONSTRUC­TION
BUIZEN, FITTINGEN EN FLENZEN VOOR DE OFFSHOREMARKT
Special Materials
Nikkellegeringen, titanium, zirkonium en meer
Afsluiters
Geen behoefte laten wij onbeantwoord

MET WERELDWIJDE AANWEZIGHEID TOT SUCCES

MEER DAN
750
ZEER GEMOTIVEERDE WERKNEMERS
WERELDWIJD
21
VESTIGINGEN
In
15
LANDEN

WIJ STAAN VOOR KWALITEIT -
IN ELKE SECTOR

ONZE PRODUCTEN

De kwaliteit van het aanbod van de BUHLMANN Group is ongeëvenaard. Elke millimeter van onze stalen buizen, fittingen en flenzen wordt gecontroleerd en getest. Hierdoor kan BUHLMANN haar klanten, hoogwaardige materialen garanderen. Bij ontvangst van de goederen wordt de kwaliteit gecontroleerd door middel van product specifieke inspecties, etiketteringstesten, certificaatinspecties en spectrale analyses. Bovendien kunnen wij in samenwerking met onze vaste partner MT Laboratories GmbH – gevestigd op het BUHLMANN-bedrijfsterrein in Duisburg – aanvullende materiaalkeuringen en acceptatietesten zoals:²

  • Trekproeven en warme trekproeven
  • Kerfslagtesten
  • Hardheid testen
  • Technologische testen
  • Ultrasone testen
  • Magnetische deeltjes testen
  • Penetrant kleurstof inspecties
  • Analyses van chemische producten
  • Metallografisch onderzoek
  • Corrosietesten

Alle materiaalonderzoeken kunnen worden gecertificeerd door MT Laboratories GmbH of, op verzoek, door een ander certificatie- en classificatiebedrijf.

ONZE PRODUCTEN

ONZE LEVERANCIERS

De BUHLMANN Group maakt gebruik van betrouwbare aankoopkanalen om producten aan te schaffen die aangepast zijn aan de behoeften van haar klanten. Door deze efficiëntie kunnen materialen die aan alle normen voldoen en die alle kwaliteitsniveaus vertegenwoordigen, op korte termijn en zonder vertragingen worden geleverd. De BUHLMANN Group evalueert voortdurend zijn leveranciers om een hoog kwaliteitsniveau te kunnen garanderen. Daarbij is de controle op inkomende goederen uitgebreid, zodat alle kwaliteitskenmerken reeds aan het begin van de waardeketen kunnen worden gegarandeerd. In samenwerking met MT Laboratories GmbH worden aanvullende materiaaltesten en materiaalonderzoeken uitgevoerd.

Alle certificering- en classificatiebureaus die als partner van de BUHLMANN Group optreden, zijn geaccrediteerd:

ONS KWALITEITSMANAGEMENT

Bij de BUHLMANN Group zijn kwaliteits- en milieumanagement en¹ veiligheid en gezondheid op het werk nauw met elkaar verbonden. Daarom worden onze processen voortdurend verbeterd en worden alle locaties regelmatig aan audits onderworpen. Het uitgebreide inspectieproces van binnenkomende goederen, de voortdurende evaluatie van leveranciers en klanttevredenheidsanalyses maken eveneens deel uit van ons QEHS-management.

De BUHLMANN Group legt bovendien de nadruk op een verantwoorde omgang met de natuurlijke hulpbronnen van de aarde, wat inhoudt dat wij aandacht besteden aan het verminderen van de hoeveelheid afval en het op de juiste wijze afvoeren ervan, het recyclen van metalen en verpakkingsmaterialen, het bevorderen van energiebesparende concepten en het op een zorgvuldige manier omgaan met hulpbronnen.

Ook bij de BUHLMANN Group zijn gezondheid en veiligheid op het werk belangrijke kwaliteitsaspecten. Wij maken gebruik van beproefde processen om veiligheidsrisico’s te onderkennen, te evalueren en tot een minimum te beperken en zorgen ervoor dat ARBO- en veiligheidsgerelateerde zorg door gekwalificeerde specialisten wordt uitgevoerd. De werknemers worden sterk betrokken bij de verbetering van onze arbeidsomstandigheden om deze ergonomischer te maken.

Als wereldwijd opererende onderneming beschikt de BUHLMANN Group over alle relevante erkenningen en certificeringen. De BUHLMANN Group was de eerste staalhandelsonderneming die een drievoudige certificering behaalde voor kwaliteits- en milieumanagement, veiligheid en gezondheid op het werk

ONZE CERTIFICATEN

Code of Conduct

De gedragscode van de BUHLMANN Group legt bindende richtlijnen vast voor het gedrag van alle medewerkers in de omgang met klanten, leveranciers en collega’s. Onze onderneming voelt zich in het bijzonder verplicht tot de principes van eerlijke concurrentie, coöperatieve handel en de bestrijding van corruptie.

Code of ConduCT

ONZE PRODUCTEN
ONZE LEVERANCIERS
ONS KWALITEITSMANAGEMENT
Code of Conduct

BETREKKINGEN OP LANGE TERMIJN

De kwaliteit van de klantenrelaties bepaalt het succes van een onderneming. Daarom bieden wij niet alleen producten en diensten van topkwaliteit. Ook in de omgang met onze klanten hanteren wij dezelfde normen. Loyaal, op lange termijn en trouw is hoe wij zaken doen – en wij willen graag onze dankbaarheid uitspreken tegenover klanten en partners voor het belonen van onze klantenbinding met uw vertrouwen.